2016 palkitut

Vuoden 2015 tulosten ja tilastojen perusteella automaattisesti jaettavat kiertopalkinnot:

Paras VEPEkoira omissa kokeissa.

Kesällä 2015 järjestimme 7 virallista VEPEkoetta. Yhdistyksen 15 koirakkoa starttasi 36 kertaa omissa kokeissamme. SOVE 5 kpl, ALO 11 ja AVO 20. (2014 13 koirakkoa teki 20 starttia, vuonna 2013 18 starttia)

Paras VEPEkoira omissa kokeissa pokaalilla haluamme tuoda esiin sen huippuhetken ja kaikista parhaimman suorituksen, joten se jaetaan ensisijaisesti parhaimman pistemäärän kerran saaneelle koiralle. Mikäli 2 tai useampi koira saa saman parhaan pistemäärän, niin silloin arvotaan parhain koira.

Kesällä 2015 yksi koira saavutti kokeissamme täydet 100p. Kisa oli tiukka, sillä 1 koira sai 99p ja 2 koiraa 98p.

Ja 100pisteen koirakko on 28.6.2015 ALO 100 pisteellä suorittanut dobermanni dPadi (Yenicerin Animus) ohjaajana Minna Forsell.


Paras RallyTOKOkoira omissa kokeissa.

Vuonna 2015 järjestimme ensimmäisen kerran 2 virallista RallyTOKOkilpailua, joissa oman yhdistyksemme jäsenten startteja oli yhteensä 20. Kaksi koirakkoa ylsi täyden 100p. suoritukseen samassa kisassa ja samassa luokassa, eli 21.11.2015 alo luokassa. Lisäksi tuolloin 3 parasta alo koiraa olivat oman yhdistyksemme koiria 😉 Upeaa!

Parhaimman suorituksen teki Anu Luoto ja borderterrieri Kami 100p.


Vuoden Aktiivisin Osallistuja 2015 

Yhdistys elää aktiivisten jäsenten toiminnasta, joten aktiiviset jäsenet ovat yhdistyksen sykkivä sydän.

Vuoden 2015 aikana pienen yhdistyksemme toiminnassa on ollut mukana paljon aktiivisia, nauravia ja ulospäin pursuavia jäseniä, jotka ovat osallistuneet niin treeneihin, tapahtumiin, talkoisiin, näytöksiin, kokeisiin ja vetäneet koulutuksia.

Yhdistyksen käytössä olevien kaikkien nimenhuutojen mukaan yhdistyksen aktiivisin jäsen vuonna 2015 oli Jaana Rydell. Aivan huikeaa, sama meno jatkukoon!

Aktiivisin jäsen on Jaana Rydell!


Tuntemuksien ja tapahtumien perusteella jaettavat kiertopalkinnot:

Näiden palkintojen jakamisesta päätti palkintotoimikunnan ehdotuksesta yhdistyksemme hallitus.

Vuoden Appari

Vuoden appariksi meillä nousi yksi ylitse muiden kesältä 2015 ja vepen parista. Vuoden apparin ominaisuuksia löytyy meistä monesta. Tärkeitä apparin ominaisuuksia on aktiivinen osallistuminen, luotettavuus, saamiensa ohjeiden kuunteleminen ja noudattaminen, mutta toisaalta tarpeen mukaan myös ohjeiden kyseenalaistaminen. Apparin tulee olla hienotunteinen jopa huomaamaton, ellei räväkkäämpää otetta tarvita. Hyvä Appari kannustaa eteenpäin ja auttaa onnistumaan.

Vuoden 2015 toiminnastamme päätimme palkita Vuoden Apparina VEPEharrastajan.

Vuoden Apparina palkitaan Merja Tornikoski


Vuoden Sisupussi 

Vuoden Sisupussi -palkinto päätettiin myöntää Tarja Pärssiselle. Tarjalla ei ollut helpoin vuosi jalan pitkäaikaisen kuntoutuksen takia. Loukkaantuminen esti lähes totaalisesti treeneihinkin pääsemisen, mutta silti Retu tuli treeneihin aina mahdollisuukisen mukaan ja Tarja itse auttoi vepe-kokeissa talkoilemalla!

Kiitos ja liikkuvampaa tätä vuotta!


Vuoden Koira

Nyt jaoimme toisen kerran Vuoden Koira palkinnon. Vuoden koiraksi suljetulla lippuäänestyksellä vuosikokouksessa äänestettiin koira, joka on osoittanut monipuolista osaamista vepessä, rallytokossa ja tokossa vuoden 2015 aikana. Palkinnon sai dobermanni dPadi, jonka omistaa Minna Forsell.

Onnittelut Vuoden Koiralle ja sen omistajalle!


Tulosten perusteella jaettavat Kannustuspallkinnot:

Kannustuspalkinnoilla päätimme kannustaa koeuran aloittamisesta omissa kokeissamme eli HYVÄKSYTYT  SOVE-kokeen suorittaneet palkittiin.

27.6.2015 SOVE kk snautseri Tikru & Maija Rajala
26.7.2015 SOVE mustaterrieri Vickan & Maritta Hausalo

Onneksi olkoon!


Jaetut Huomionosoitukset:

Hallitus päätti palkintotoimikunnan ehdotuksesta jakaa seuraavat huomionosoitukset.

Vuoden Hukkuja

Uudestaan Pietikäinen Uudestaan 🙂

Ja taas uudestaan ja uudestaan Sari hukkui viime vuoden vepekokeissamme. Onneksemme kyllä jokainen hukkumisyritys epäonnistui ja pintaan tuli ja rantaan päätyi joka kerta tavalla tai toisella. Kiitos aktiivihukkujalle!


Vuoden Hukkujana siis palkitaan Sari Pietikäinen!


Zhonin Roiskeet

Zhonin roiskeet on yhdistyksen perustajajäsenen Minna Forsellin lahjoittama kiertopalkinto. Zhoni oli dobermanni, joka rakasti vettä, uimataitoa ei aluksi juuri ollut, eihän dobermanni ole erityisesti vesityöskentelyyn jalostettu, mutta rodustaan huolimatta Zhoni rakasti vettä ja vepeä

Tämä kiertopalkinto siis jaetaan Action Dogsin veperyhmissä treenanneelle koiralle, joka rodultaan ei ole vesityöskentelyyn jalostettu, mutta rakastaa vetää ja vepe tai muutoin on kehittynyt huikeasti kauden aikana.

Vuoden 2015 Zhonin Roiskeet -kiertopalkinto päädyttiin jakamaan koiralle, joka todellakin on vesipeto vailla vertaa! Zhonin roiskeet saa suursnautseri Martta ohjaajanaan Hana Nyberg. Vesi roiskukoon tänäkin kesänä 🙂