2015 palkitut

Vuoden 2014 tulosten ja tilastojen perusteella automaattisesti jaettavat kiertopalkinnot:

Paras VEPEkoira omissa kokeissa.

Kesällä 2014 järjestimme 5 virallista VEPEkoetta. Yhdistyksen 13 koirakkoa starttasi 20 kertaa omissa kokeissamme. SOVE 5 kpl, ALO 7 ja AVO 8.

Paras VEPEkoira omissa kokeissa pokaalilla haluamme tuoda esiin sen huippuhetken ja kaikista parhaimman suorituksen, joten se jaetaan ensisijaisesti parhaimman pistemäärän kerran saaneelle koiralle. Mikäli 2 tai useampi koira saa saman parhaan pistemäärän, niin silloin arvotaan parhain koira.

Kesällä 2014 3 koiraa saavutti kokeissamme täydet 100p. joten näistä 3:sta koirasta palkintojen jakotilaisuudessa arvottiin Paras VEPEkoira 2014.

100pisteen koirakot olivat:
14.6.2014 SOVEn 100p. suorittanut dobermanni dPadi (Yenicerin Animus)
12.7.2014 SOVEn 100p. suorittanun novascotiannoutaja Soma (Nauruparran Soma Oma Kettuni)
13.7.2014 SOVEn 100 pisteellä suorittanut dobermanni Fonzie (Yenicerin Alfons)

Arpa suosi dobermannia ja tarkemmin dPadia, joka siis palkitaan Paras VEPEkoira -palkinnolla.


Vuoden Aktiivisin Osallistuja 2014

Yhdistys elää aktiivisten jäsenten toiminnasta, joten aktiiviset jäsenet ovat yhdistyksen sykkivä sydän.

Vuoden 2014 aikana pienen yhdistyksemme toiminnassa on ollut mukana paljon aktiivisia, nauravia ja ulospäin pursuavia jäseniä, jotka ovat osallistuneet niin treeneihin, tapahtumiin, talkoisiin, näytöksiin, kokeisiin ja vetäneet koulutuksia.

Yhdistyksen käytössä olevien kaikkien nimenhuutojen mukaan yhdistyksen aktiivisin jäsen vuonna 2014 oli Anne Sarpama vetäen PK-tottelevaisuusryhmää, osallistuen HAKU-toimintaan, VEPEnäytöksiin, VEPEtreeneihin ja VEPEkokeisiin.

Vuoden Aktiivisin osallistuja on siis Anne Sarpama!


Tuntemuksien ja tapahtumien perusteella jaettavat kiertopalkinnot:

Näiden palkintojen jakaminen perustuu puhtaasti ihmisten mielipiteisiin ja on siten tulkinnnavaraista monessa suhteessa. Herkimmin huomatuksi tulee yhdistyksen paikallisessa toiminnassa aktiivisten jäsenten tekemiset ja saavutukset, joten palkintojen jakokin painottuu hieman enemmän juuri tähän jäsenryhmäämme.

Kiertopalkinnot jaetaan pääasiassa ryhmien vetäjien ja muiden aktiivien mielipiteiden perusteella.  Lisäksi yhdistyksen jäsenet voivat ehdottaa palkittavia kiertopalkintotoimikunnalle 1.1.- 31.1. välisenä aikana.

 


 Vuoden Appari

Vuoden appariksi meillä oli useampi henkilö ehdolla. Vuoden apparin ominaisuuksia löytyy meistä monesta. Tärkeitä apparin ominaisuuksia on luotettavuus, saamiensa ohjeiden kuunteleminen ja noudattaminen, mutta toisaalta tarpeen mukaan myös ohjeiden kyseenalaistaminen. Apparin tulee olla hienotunteinen toisaalta huomaamaton, ellei räväkkäämpää otetta tarvita. Hyvä Appari kannustaa eteenpäin ja auttaa onnistumaan.

Vuoden 2014 toiminnastamme päätimme palkita Vuoden Apparina VEPEharrastajan – Niina Sorvarin.


Vuoden Sisupussi

Vuoden Sisupussi -palkinto päätettiin myöntää Joni Niskaselle, joka Columbon kanssa on sisukaasti vepetreeneissä käynyt. Kaikki Columbon vedessä nähneet tietävät kyllä miksi vaatii sisukuutta treenata labradorin kanssa vepeä.

Vuoden Sisupussi on siis Joni Niskanen!


Vuoden Koira

Jaoimme ensimmäisen kerran Vuoden Koira palkinnon. Palkinto myönnettiin koiralle, joka vuoden 2014 aikana takoi koetuloksia TOKOssa, VEPEssa ja BH-kokeessa. Palkinnon sai amerikanstaffordshirenterrieri Alpo, jonka omistajana on Anne Sarpama! Siinä on meillä tehokaksikko, josta varmaan kuulemme jatkossakin!

Onnittelut Vuoden Koiralle ja sen omistajalle!


Tulosten perusteella jaettavat Kannustuspallkinnot:

Kannustuspalkinnoilla päätimme kannustaa koeuran aloittamisesta omissa kokeissamme eli HYVÄKSYTYT  SOVE-kokeen suorittaneet palkittiin kannustuspalkinnoilla.

14.6.2014 SOVE dobermanni dPadi & Minna Forsell
12.7.2014 SOVE novascotiannoutaja Soma & Carita Nurminen
12.7.2014 SOVE bordercollie Zulu & Leena Raittinen
13.7.2014  SOVE dobermanni Fonzie & Satu Siikasaari

Onneksi olkoon kaikille koeuran avaamisesta!


Jaetut Huomionosoitukset:

Hallitus päätti palkintotoimikunnan ehdotuksesta jakaa seuraavat huomionosoitukset. Tosin palkintotoimikunta on hieman myös sooloillut lisäämällä pari huomionosoitusta hallituksen muiden jäsenten tietämättä listalle ;)

Vuoden Hihat

Vuonna 2014 Hihat kääri monipuolisesti henkilö, joka osallistui **** järjestämiseen, henkilö joka toimi **** :na kevään ***** tapahtumassa, henkilö joka veti ***** sekä ***** harjoituksia!

Vuoden Hihat kääri siis Maritta Hausalo, joka organisoi Etsijäkoira päivää, toimi tuomarina Match Showssamme ja veti näyttelytreenejä sekä tottistreenejä!

 


Vuoden Hukkuja

Elokuun kokeessamme oli ensikertalainen hukkujana! Rohkeasti uudestaan ja uudestaan veneestä kuivapuku päällä veteen tiputtautui Joni Niskanen huolimatta siitä, että kuivapuku oli ehkä hieman nafti ja ennenkaikkea huolimatta siitä, että juuri silloin kuin hukkujana oli kokeissamme ensikertalainen (treeneissä joitain kertoja hukkunut) niin yksi kokeeseen osallistunut koira napsi hukkujaa suojannutta kuivapukua aiheuttaen siihen reiän, josta vesi virtasi sisään.

Vuoden Hukkujana siis palkitaan Joni Niskanen!


Vuoden TOKO-veturi

Yhdistyksessämme on satunnaista TOKOtoimintaa, koska vakituisten harjoitusten vetäjää ei tällä hetkellä ole, mutta tätä tärkeää satunnaista TOKOtoimintaa on yhdistyksessämme vetänyt TOKOveturi nimeltä Katja Kuusela. Kiitos Katja!

Vuoden TOKOveturi on siis Katja Kuusela!


Zhonin roiskeet

Zhonin roiskeet on yhdistyksen perustajajäsenen Minna Forsellin lahjoittama kiertopalkinto. Zhoni oli dobermanni, joka rakasti vettä, uimataitoa ei aluksi juuri ollut, eihän dobermanni ole erityisesti vesityöskentelyyn jalostettu, mutta rodustaan huolimatta Zhoni rakasti vettä ja vepeä.

Tämä kiertopalkinto siis jaetaan Action Dogsin veperyhmissä treenanneelle koiralle, joka rodultaan ei ole vesityöskentelyyn jalostettu, mutta rakastaa vetää ja vepe tai muutoin on kehittynyt huikeasti kauden aikana.

Vuoden 2014 Zhonin Roiskeet -kiertopalkinto päädyttiin jakamaan koiralle, joka kesällä 2013 hädin tuskin pysyi pinnalla ja kesän 2014 aikana tämä kyseinen koira osallistui jopa viralliseen kokeeseenkin. Paljon onnea mustaterrieri Vickan ja Maritta Hausalo!

Leave a Reply