Vinkkejä VEPEtreeneihimme tuleville

Ohjeita ja vinkkejä kuivaharjoituksiin tuleville:

IMG_4116(1)Kuivaharjoitteluissa voi opetta koiralle myös kohteen, jonka luokse sen toivotaan menevän.

Kuivaharjoitteluihin kannattaa ottaa mukaan koiran lempiherkut ja -lelut tai motivaatiopatukat, narupallot, sukkapallot tmv. joista koira tykkää kovasti.

Treenivälineiksi mukaan kannattaa pääasiassa ottaa erilaisia vientiesineitä (mm. erilaisia köysiä, pelastusliivit, lepuuttajia, patukoita, kenkiä, mattopiiska, mitä tahansa, mitä koira vain voi viedä) joilla pääsemme harjoittelemaan vientiä ja koira oppii toimimaan erilaisten esineiden kanssa.

Koiralle tarvitset treeneihin mielellään leveän kaulapannan ja pitkän taluttimen. Muutoin säänmukainen varustus mukaan.

Koirat joutuvat harjoitusten aikana odottamaan vuoroaan autossa, joten muistakaa huolehtia että mukana on vettä, aurinkosuojaa, kylmäneristettä jne, jotta koiralla on hyvät oltavat vuoroaan odottaessaan.

Ohjeita ja vinkkejä vesiharjoituksiin tuleville:

CIMG0932(1)Jotta koiran ei tarvitse sukeltaa suotta esineiden tai lelujen perään, niin tarkista että käyttämäsi välineet kelluvat myös hieman vettyessään 🙂

Tärkeää on muistaa ottaa kulloinkin olosuhteet huomioon!!! Koirat joutuvat treeneissä odottamaan vuoroaan autoissa tai häkeissä tai puihin kytkettyinä, niin ohjaajan tulee  huolehtia, että koiralle ei tule liian kuuma tai kylmä.

Muista huolehtia koiran ulkoilutus ennen treeneihin tulemista, jottei treeniaikaa tuhlaannu pissakakkajuttuihin. Kun tulet ensimmäisen kerran harjoittelurantaan, ota selvää missä on koiran ulkoilutus- /pissatusalue. Kerääthän koirasi jätökset automaattisesti.

Itselle kannattaa hommata kengät, jotka voi kastua ja pysyvät hyvin jalassa kun kahlaa rantavedessä. Hyväksi havaittuja jalkineita ovat neopreeniset sukeltajien käyttämät jalkineet tai avantouimareille tarkoitetut kengät.

Varavaatteet ja pyyhe on hyvä olla mukana, sillä koskaan ei tiedä kuinka paljon treeneissä kastuu.

Alku- ja loppukauden treeneissä verraton varuste on kahluuhousut, jotka voi pukea omien vaatteiden päälle.

Auton sisustusta kannattaa miettiä myös, sillä autotkin tuppaavat kastumaan, kun treenin aikana useamman kerran sinne laitetaan litimärkä koira odottamaan uutta vuoroaan.  Autoon kannattaa varata riittävästi pyyhkeitä koiran kuivaamiseen. Koiran oleskelutilaan on syytä laittaa kerros vettä imevää materiaalia, jottei kaikki vesi valu auton korin rakenteisiin.  Koiralle voi tehdä froteepyyhkeestä loimen, joka imee suurimman veden. Ja yksi näppärä juttu on opettaa koira ravistamaan käskystä.