2014 palkitut

 Vuosien 2012-2013 tulosten ja tilastojen perusteella automaattisesti jaettavat kiertopalkinnot:

Paras VEPEkoira omissa kokeissa(m)Paras VEPEkoira omissa kokeissa.

Kesällä 2013 järjestimme 5 virallista VEPEkoetta. Omia koiria starttasi kokeissamme seuraavasti: SOVE 5 kpl, ALO 7, AVO 5 ja VOI 1kpl. 15 koirakkoamme starttasi yhteensä 18 kertaa omissa kokeissamme.

Paras VEPEkoira omissa kokeissa pokaalilla haluamme tuoda esiin sen huippuhetken ja kaikista parhaimman suorituksen, joten se jaetaan ensisijaisesti parhaimman pistemäärän kerran saaneelle koiralle.

Parhaiten kesän 2013 VEPEkokeissamme kauhoi noutajauros, tarkemmin kultainen noutajauros Onni ohjaajanaan Katja Kuusela. Katja ja Onni tekivät nappisuorituksen täysin pistein 29.6.2013 pidetyssä kokeessa saaden AVO-luokasta täydet 100p + siirto VOI. Seuraavaksi korkeimmat pistemäärät (98p.) saavuttivat Tilda SOVEssa ja Retu ALO-luokassa.

Onneksi olkoon Katja Kuusela ja Onni!


205x145VUODEN Aktiivisin(m)Vuoden Aktiivisin Osallistuja 2013

Yhdistys elää jäsenistään ja heidän aktiivisuutensa ja iloisuutensa kautta. Yhdistys näyttää myös siltä, miltä sen aktiiviset jäsenet näyttävät, joko väsyneiltä tai puuhakkailta, hampaita kiristävältä tai hymyilevän iloitsevalta, sisäänpäin kääntyneeltä tai ulospäin pursuavalta.

Vuoden 2013 aikana toiminnassamme on ollut mukana paljon aktiivisia, nauravia ja ulospäin pursuavia jäseniä, jotka ovat osallistuneet niin treeneihin, tapahtumiin, talkoisiin, näytöksiin, kokeisiin ja vetäneet ryhmiä. Ja samalla he ovat antaneet yhdistykselle aktiivisen, nauravan ja ulospäin pursuavan olemuksen, joka on parasta mahdollista mainosta yhdistykselle. Kiitos siitä kaikille, jotka haluatte ja jaksatte olla iloisia ja hymyileviä.

Yhdistyksen käytössä olevien nimenhuutojen mukaan aktiivisin jäsen vuonna 2013 oli Hanna-Maija “Hana” Nyberg sekä suursnautserit Pilleri ja Martta!


Tuntemuksien ja tapahtumien perusteella jaettavat kiertopalkinnot:

Näiden palkintojen jakamisesta päätti palkintotoimikunnan ehdotuksesta yhdistyksemme hallitus.

VUODEN appari(m)Vuoden Appari

VEPEä, eikä tarkemmin ajatellen oikein mitään voi treenata ilman apparia. Hyvä appari nopeuttaa treeniä, auttaa onnistumaan ja tekee kaikkensa auttaakseen. Hyvä appari kuuntelee ohjeet ja varmistaa vielä tehtävänsä. Hyvä appari kunnioittaa koirakkoa, mutta esittää myös oman ajatuksensa, jopa kyseenalaistaa. Hyvä appari noudattaa ohjaajan ohjeita, jos ohjaaja niin haluaa. Mutta ennenkaikkea hyvä appari on aina koiran hyvinvoinnin puolella 😉

Vuoden Apparina palkittiin Tarja “Verka” Silvennoinen

 


VUODEN sisupussi(m)Vuoden Sisupussi

Sisupussit eivät mene siitä missä aita on matalin.
Sisupussit eivät niele kaikkea kuulemaansa pureskelematta.
Sisupussien tulisi olla herkkiä ja huolehtivia.
Sisupussien tulisi pitää oikeuden puolta.
Sisupusseja tarvitaan aina, jotta asiat saataisiin muuttumaan.

Viime loppukesän Papun ja Pippurin kohtalo kosketti meistä monia enemmän tai vähemmän. Näimme kuvat kaltoinkohdelluista koirista, joilla ei aluksi uskonut olevan edes mahdollisuutta huomiseen. Mutta sisupussin, vahvan ihmisen ottaessa niiden hyvinvoinnin ja parantamisen tehtäväkseen tuo ennuste muuttui. Ja Papu ja Pippurikin näyttivät vahvuutensa, halunsa elää.

Vuoden Sisupussi on Anne Sarpama


Tulosten perusteella jaettavat Kannustuspallkinnot:

Kannustuspalkinnoilla päätimme kannustaa koeuran aloittamisesta omissa kokeissamme eli HYVÄKSYTYT BH-kokeen ja SOVE-kokeen suorittaneet palkittiin mitaleilla, valokuvilla sekä namipusseilla.

kooste

 HYVÄKSYTTY BH 
15.5.2014 Maria Caven ja Morrison sekä Sanna Kumpumäki ja Ozwald

HYVÄKSYTTY SOVE kesän 2013 järjestämissämme VEPEkokeissa.
13.7.2014 Tarja Pärssinen ja Retu 96p
24.8.2014 Pauliina Pio ja Bingo 65p, Jaana Rydell ja Tilda 98p, Anne Saastamoinen ja Alpo 71p


Jaetut Huomionosoitukset:

Hallitus päätti palkintotoimikunnan ehdotuksesta jakaa seuraavat huomionosoitukset. Tosin palkintotoimikunta on hieman myös sooloillut lisäämällä pari huomionosoitusta hallituksen muiden jäsenten tietämättä listalle 😉

VUODEN Hihat(m)Vuoden Hihat

Hihat voi polttaa tai hihat voi kääriä. Tässä tapauksessa hihat käärittiin.

Välimatkakaan ei estä, jos halua olla toiminnassa mukana. Viime vuoden Koko perheen Dog Action -tapahtuman alkuvalmistelujen aikaan hihansa kääri Liisa Teräaho ja varasi aivan loistavat Match Show tuomarit ja suunnitteli palkinnot sekä oheisohjelmaa tapahtumaamme. Luoden yhdistykselle hienon tapahtuman, jolle uutta jatkoa jo suunnitellaan. Liisa organisoi myös kokonaan koirafrisbeen alkeiskurssin ja huonon sään uhatessa sai vielä järjetettyä paikaksi upean kuplahallin! Kiitos Liisa hihojen käärimisestä yhdistyksen jäsenten ja koirien riemuksi

Hihojen Käärimisestä palkittiin Liisa Teräaho.


VUODEN leijona(m)Vuoden Leijona

Joskus harrastaminen vaatii omalta mukavuusalueeltaan poistumista ja sen tukaluuden kyllä huomasi kesällä 2013 Koko Perheen Dog Action -tapahtumassamme leijonana ollut Sari.

Onneksi olkoon Sari Pietikäinen, olet vuoden Leijona!


Toinen yksittäinen hetken huipentuma oli seuraava tapahtuma eli

VUODEN persjatto(m)Vuoden Persjättö 😉

Agilitypäivässä 11.8.2013 mukana olleille todennettiin käsite persjättö, jossa ohjaaja jättää koiransa taakseen ja vaihtaa puolta koiraansa nähden. Aluksi siis koira on ohjaajan oikealla puolella ja persjätön jälkeen koira onkin ohjaajan vasemmalla puolella.

Mieliinpainuvaksi demostraation teki se, että Terhi odotti tuolloin esikoistaan, joka syntyikin 14.8.

Vuoden Persjättö -demostraatiosta palkitsimme Terhi Louhekarin!


VUODEN Operantein(m)Vuoden Operantein

Vastavirtaan uiminen ei ole helppoa eikä nopeaa. Vastavirtaan uimalla joutuu haastamaan itseään paljon enemmän ja kun saavuttaa jotain, niin oikeasti se tuntuu siltä. Vuoden Operanteimpana palkitsemme Marjut Laakkosen ja hänen rotweileruroksensa Geron.

Marjut on päätynyt erinäisten kokeilujen kautta toteuttamaan operanttia tapaa opettaa Gerolle haluamiaan asioita. On hienoa seurata parivaljakon työskentelyä

Vuoden Operanteinpana palkittiin Marjut Laakkonen.


VUODEN treenikaveri(m)Vuoden Treenikaveri

Treenissä tärkeää on tietenkin itse treeni, jonka kruunaa hyvä treenikaveri.

Nyt halusimme korostaa seuraavia treenikaverin piirteitä, jotka tekevät treenistä rentouttavan ja voimaannuttavan tapahtuman, josta on helppo ammentaa voimia arkeen.

Vuoden Treenikaveri on hyväntahtoinen, kannustava, leppoisa, hymyilevä, tasapuolinen ja aina aito!

Vuoden Treenikaveri on Tarja Pärssinen.


VUODEN 2n2o(m)Vuoden 2n2o

Ei palele käsiä, ei palele jalkoja,
kun on saanut Violan tekemät sukat tai lapaset.

Kiitos kaikista ihanista neuleista, joita olemme saaneet jakaa kiitoksina ja palkintoina. Sekä Joulukulkueeseen osallistuneille koirille tekemistäsi ihanista joululoimista!

Vuoden 2n2o kiitoksen sai Viola Soramäki!


VUODEN Selkäranka(m)Yhdistyksen Selkäranka

Kivijalka ja selkäranka ovat perustavaa laatua olevat peruspilarit, jotka jokaisella hankkeella tulisi olla. Yhdistyksen kivijalka ovat sen aktiiviset jäsenet, mutta se ei riitä. Pitää olla myös selkäranka, joka antaa ryhdin, joka tukee, mutta on myös samalla taipuisa ja kestävä.

Uuden yhdistyksen alkutaipaleella on korvaamatonta, jos lähettyvillä on henkilö, joka on jo aiemmin paneutunut yhdistyslakien ja kirjanpidon koukeroihin ja on halukas antamaan oman tietotaitonsa yhdistyksen käyttöön. Monen monia kertoja olemme ottaneet yhteyttä henkilöön, joka on osoittautunut yhdistyksemme varsinaiseksi selkärangaksi erityisesti kirjanpidon aloittamiseen ja pitämiseen.

Vielä meillä on paljon opittavaa, joten “eläkkeelle” et tule vielä pääsemään, helpommalla toivottavasti kuitenkin kuin kuluneena vuonna. Kiitos ajastasi ja tietotaidostasi Action Dogsin yhdistys- ja kirjanpitoasioiden eteenpäin viemisessä!

Yhdistyksen Selkärankana palkitiin Hannele Wiggenhauser.


Onneksi olkoon kaikille palkituille!

Palkintoina jaettiin kaikille teetätetyt valokuvat, jotka on yllä nähtävissä. Valokuvien lisäksi jokaiselle jaettiin pussillinen palkintoon jollain lailla liittyvää käyttötavaraa esim. koirannameja, kakkapusseja, mukeja, pyykkipoikia, teippiä, suklaata, lankakeriä , yms yms sekä poron savustettuja selkärankapaloja 😉