OPERANTTI KOULUTUSPÄIVÄ INKOOSSA 18.5.2014 klo 10-n. 17.00

Vielä koirapaikkoja ja kuunteluoppilaspaikkoja tarjolla.

Monen haparoinnin kautta saattaa usein luulla löytäneensä koirankoulutuksen punaisen langan, mutta sitten tulee seuraava koira, joka katkaisee sen vaivatta ja haastaa miettimään asioita taas uudelta kantilta.

Operantti oppiminen positiivisin menetelmin. Avainasemassa oppimisessa on se, että koiralle annetaan mahdollisuus oivaltaa itse reitti palkkaan. Positiivinen koulutus antaa koiralle yleensä aina mahdollisuuden kehittää omaa oivalluskykyään, jolloin oppiminen on sille mielekästä. Mitä enemmän koulutamme itseämme, sitä parempia ystäviä voimme olla koirillemme.

Työssäni en ole sidottu vain yhdenlaiseen koulutustapaan, vaan jokainen koira on yksilö ja siten tarvitsee myös yksilöllisen koulutuksen. Olennaista on kuitenkin pyrkiä pääsemään lähelle koiran ajatusmaailmaa, koska monesti pelkkä tekninen suorittaminen ei tuo toivottua tulosta. Ammattietiikkaani koirankouluttajana kuuluu löytää koiran kannalta miellyttävin, muttei välttämättä aina nopein, tie perille.

Näin kuvaa opaskoirakoulun vanhempi kouluttaja Janne Ruokonen ajatuksiaan koirien kouluttamisesta. Janne Ruokonen tulee pitämään Action Dogsille koulutuspäivän keväällä 2014.

Lisää tietoa Janne Ruokosesta ja Tassutaitureista www.tassutaiturit.fi

Sitovat ilmoittautumiset Operanttiin koulutuspäivää, jonne kouluttajaksi on tulossa Janne Ruokonen.

Ohjaajat voivat halutessaan etukäteen ehdottaa aihetta, johon haluavat koiransa kanssa apuja.

Jäsenille: koirapaikka 20€, kuunteluoppilas 10€
ei jäsen koirapaikka 30€, kuunteluoppilas 15€

Tiedustelut ja ilmoittautumiset  Jari Wetterstrandille j.wetterstrand@luukku.com tai soittamalla 040 747 0514