Tuloksia ja tunnelmia Koko Perheen Dog Action -tapahtumasta

Ihana sää suosi tapahtumaamme. Aamusta iso kenttämme oli pinnasta paikoin märkä ja vaikutti osaltaan kehien ja muiden toimintapaikkoijen sijoitteluihin. Päivän mittaan pintakosteus kuivui ja kenttä oli oikein hyvässä kunnossa tapahtumaa ajatellen.

Kaikkiaan tapahtuma keräsi yli 100 koiraa alueelle, joista suurin osa osallistui Match Show kehissä, joitain osallistumisia oli myös Drive-In TOKO kehässä, yhteensä osallistumisia oli 85 kappaletta.

Match Show kehien tuomarit, virallinen ulkomuototuomari Jetta Tschokkinen, kennel Fardarrigh (pennut ja pienet aikuiset), Jaana Tschokkinen (Junior Handler (10-17v), X-rotu ja isot aikuiset) sekä Liisa Säkäjärvi (Lapsi & Koira, Lapsi & Lelukoira ja Talent), olivat vailla vertaa. Kiitos Teille kaikille!!!

Päivän Match Shown tulokset

BIS

BIS1_4BIS1    Sampo, rottweiler, om. Mikael ja Mervi Wiberg, Inkoo
BIS2    Molla, mäyräkoira, om. Hanna Strömberg, Kirkkonummi
BIS3    Aino, saksanpaimenkoira, om. Sari Malmberg, Lohja
BIS4    Jola, boerboel, om. Linda Lukander, Siuntio

PENNUT (alle 1v)
Punaiset:
1.     Jola, boerboel, om. Linda Lukander, Siuntio
2.     Sulo, amerikan akita, om. Mira Huotari, Vantaa
3.     Linus, whippet, om. Nilla Lindholm, Fagervik
4.     Maya, landseer, om. Jessica Ekbom, Tenhola

Siniset:
1.     Aino, saksanpaimenkoira, om. Sari Malmberg, Lohja
2.     Toma, sileäkarvainen noutaja, om. Kati Wasenius, Siuntio
3.     Leona, amerikanstaffordshirenterrieri, om. Mela Ekman, Snappertuna
4.     Bosse, bokseri, om. Liisa Valle, Lohja

AIKUISET (alle 40cm)
Punaiset:
1.     Molla, mäyräkoira, om. Hanna Strömberg, Kirkkonummi
2.     Gunvald, mäyräkoira kk, Zidy M-Ehnberg, Kirkkonummi
3.     Lilly, kääpiöpinseri, om. Bettina Teir, Pohja
4.     Kössi, jackrussellinterrieri, om. Merja Rekola, Kirkkonummi

Siniset:
1.     Hani, brasilianterrieri, om. Petri Mäkeläinen, Kirkkonummi
2.     Moses, pinseri, om. Bettina Teir, Pohja
3.     Rella, cockerspanieli, om. Hanna-Kaisa Vilenius, Lohja
4.     Mamba, beagle, om. Anna Sindikayeva, Billnäs

AIKUISET (yli 40cm)
Punaiset:
1.     Sampo, rottweiler, om. Mikael ja Mervi Wiberg, Inkoo
2.     Troy, belgian paimenkoira, om. Nina Suoranta, Tammisaari
3.     Nero, newfoundlandinkoira, om. Raija Salonen, Askola
4.     Rio, whippet, om. Minna Varis, Raasepori

Siniset:
1.     Unna, englanninspringerspanieli, om. Jenni Salo, Espoo
2.     Jakke, australian kelpie, om. Sanja Matere, Kirkkonummi
3.     Thea, labradorinnoutaja, om. Agneta Nummelin, Kirkkonummi
4.     Ulpu, kultainennoutaja, om. Janika Rudell, Nummela

X-rotu
1.     Leevi, om. Tiia Toivonen, Espoo
2.     Ronja, om. Sanna Laatikainen, Kirkkonummi
3.     Hugo, om. Laura Laaksonen, Tammisaari
4.     Leon, om. Piia Linden, Kirkkonummi

Junior Handler:
1.     Hugo, x-rotu, JH. Laura Laaksonen, Tammisaari
2.     Candy, belgian paimenkoira, JH. Lukas Suoranta, Tammisaari
3.     Pomo, suursnautseri, JH. Unna lenruth, Inkoo
4.     Dana, belgian paimenkoira, JH. Julia Suoranta, Tammisaari

Lapsi (max.10v) & Koira

IMG_0985Kehässä tärkeintä oli osallistuminen ja tuomarin kanssa keskustelu sekä tietenkin koiran kanssa oleminen. Parivaljakoita ei laitettu paremmuusjärjestykseen, jokainen osallistuja palkittiin ja koiraharrastuksesta ja koiran hoidosta eniten kiinnostuneelle oli lisäksi  erityispalkintona koirakirja.

Lapsi (max.10v) & Lelukoira
Ja erityisesti tässä kehässä tärkeintä oli osallistuminen. Ja kyllä olikin liikkuttavaa, kun lelukoiran kanssa kehässä ollut pikkuinen huomasi kesken kaiken, että kehän ulkopuolella rattaissa olleen pikkusisaruksen tutti tippui ja kiiruhti sitä nostamaan, onneksi kehän tuomari pärjäsi sen hetken lelukoiran vahtijana =)

Talent
talent
1. Hugo, x-rotu, om. Laura Laaksonen, Tammisaari

Talentkehässä osa koirakoista ylsi uskomattomiin suorituksiin ympäristön häiriöistä huolimatta. Ja selvästi kaikilla koirilla temput olivat hallinnassa, mutta ympäristön häiriöt vaikuttivat suorituksiin.

Drive-In TOKOkehä

Kehässä oli liikkeenohjaajana iloinen ja asiansa erinomaisesti osaava virallinen liikkeenohjaaja Jaenette Wikman. Osallistujia kehään tuli vain ALO ja AVO luokkiin, mutta päivän aikana tuli läpikäytyä kaikkien luokkien liikkeet ja niiden suoritustapoja. Palaute oli osallistujilta hyvää ja kehä koettiin tarpeelliseksi. Siispä tulee pysymään repertuaarissa. Joitain parantelutarpeita tuli esiin päivän aikana ja niitä hiotaan seuraavaa kertaa varten.

Makkaransyöntikisa
Paljon oli kisaajia. Ajat vaihtelivat verkkaisen “kulinaristimaistelijan-siis-kysymys-kuuluu-minkä-merkkistä-makkaraa-tää-oli” 1:34:87 aina “super-pika-ahmatin-missään-mitään-makkaroita-ollut” 00:06:41 huippuaikaan!

Pallonhakukisa
Kärkikoirakko rupesi kisahurmiossa kisaamaan itseään vastaan voittaen itsensä ja parantaen voittoaikaansa. Käyhän tämä näinkin =)

Kasvomaalausteltassa Krista Forsellin maalattavana kävi yksi ja toinenkin, ottamassa lisää väriä kevääseen. Tassunkuvat olivat suosikkeja ja niitä maalautuikin ihmisten poskista aina takaraivolle asti. Niin ja tietenkin aivan ihana Lapsi & Koira, Lapsi & Lelukoira sekä Talent kehän sihteeri kävi hieman ottamasa asuun sopivaa väritystä kasvoihinsa =)

leYksikään koira ei muuten pelännyt alueella tallustelevaa leijonaa, joten hyvin tulevat koirat ja leijonat toimeen samalla kentällä =)

Takakonttikirppisautoja saapui kourallinen paikalle. Tämä on ehkä aika uusi juttu näillä seuduilla. Jatkossakin tulemme tämän pitämään mukana tapahtumissamme.

Kanttiini makkaragrilleineen oli myös suosittu kohde. Kiitos ahkerille leipureille ja paikanpäällä ahertaneille.

Toivottavasti sunnuntainen ihanan keväisessä ja aurinkoisessa säässä vietetty Koko perheen Dog Action -tapahtuma toi pilkettä silmäkulmiin ja hymyä huulille, sekä mukavan leppoisan hetken koiramaisissa merkeissä.

Järjestäjän vinkkelistä päivä oli jännittävä. Se oli ensimmäinen laatuaan meidän järjestämänä. Paljon opimme ja loppupalaverissa nousi esiin parannusehdotelmia, joita hyödyntäen vastaisuudessa voimme luoda uusia perheille suunnattuja hyväntuulisia koiratapahtumia.

Vielä loppuun erityisesti kiitos tuomareillemme sekä liikkeenohjaajalle. Omalla ammattitaidollanne teitte tapahtumastamme toimivan. Kiitos kaikille vapaaehtoisille talkoolaisille, jotka teitte omalla positiivisuudellanne ja heittäytymisellänne tapahtuman monipuolisuudesta mahdollisen. Kiitos kaikille sponsoreillemme, jotka tuitte tapahtumaamme ja samalla myös Inkoon lapsien harrastustoimintaa, johon osa päivän tuotosta lahjoitetaan.

Kaikkein suurin kiitos kuitenkin paikanpäälle kaukaakin tulleille osallistujille, sillä ilman Teitä ei tapahtumamme olisi tuntunut miltään! Meillä olisi ollut yksinäistä isolla kentällä ilman Teitä =)

kooste(600)