Vuoden 2013 viralliset kokeet ovat nyt ohitse

Kaikki vuodelle 2013 anomamme kokeet (1 BH-koe sekä 5 VEPE-koetta) on nyt takanapäin. Pääasiassa onnistuimme hyvin, mutta parannettavien asioiden listalle tuli myös kevään ja kesän aikana paljon pikkuisia asioita. Toivottavasti ensi keväänä ja kesänä pystymme tarjoamaan vielä paremmin järjestettyjä koetilaisuuksia koiraihmisille.

Kiitos kevään ja kesän kokeidemme tuomareille:
Marja Hurme (BH 15.5.)
Kim Granholm ja Monica Lindroos (VEPE 29.6.)
Pasi Dunderfelt ja Sari Ruponen (VEPE 13.-14.7.)
Pasi Dunderfelt ja Teemupekka Virtanen (VEPE 24.-25.8.)

VEPEpuolella alkuperäisen heinä- ja elokuun kokeidemme palkintotuomarin Kari Walgrenin estyminen aiheutti suuren hässäkän. Onneksemme ylituomarit Sari Ruponen ja Teemupekka Virtanen pystyivät tulemaan palkintotuomareiksi tuuraamaan Karia. Miten ihmeessä olisimme saaneet laitettua koirat paremmuusjärjestykseen ilman Teitä?

Kiitos kokeisiimme osallistuneille koirakoille! Ilman Teitä meillä olisi ollut hyvin tylsää ja yksinäistä kentällä ja rannassa tuomareiden kanssa. Oltaisiin itse jouduttu syömään kaiken lisäksi valtava määrä leivonnaisia ja makkaraa sekä juomaan todella monta litraa kahvia. Kiitos siis, että tulitte =)

Kiitos kokeissamme töissä olleille! Ilman Teitä olisivat koirakot olleet pulassa. Miten olisi BH-kokeen koira kiertänyt henkilöryhmässä, jos ei olisi ollut henkilöryhmää? Kuinka olisi voinut VEPE-koira luovuttaa esineen yleiselle avustajalle, jos ei olisi ollut soutajaa tai yleistä avustajaa? Olisiko yksikään koira saanut minkäänlaista tulosta ellei olisi ollut sihteereitä paikalla kirjaamassa tuloksia? Ei mitenkään, joten Kiitos Teille kaikille työpanoksestanne!

Kiitos kokeiden etukäteisjärjestelyihin osallistuneille! Miten olisi myyty yhtään kupillista kahvia, tai palaa piirakkaa, ellei joku olisi niitä ensin valmiiksi keittänyt ja leiponut? Miten olisivat sihteerit täyttäneet koepöytäkirjoja ellei olisi ollut papereita koepaikalla?

Kiitos kokeitamme katsomaan tulleille yhdistyksemme jäsenille ja ulkopuolisille “turisteille”! Miten jatkuisi lajien koemuotojen harrastaminen, jos ei kiinnostuneita tulisi paikalle katsomaan koeliikkeiden kommervenkkejä?

Kiitos Teille kaikille ja ensi kesänä taas nähdään näissä merkeissä!

11.8. Aktivointia agilityesteillä

Sunnuntaina 11.8.2013 yhdistyksemme jäsenet Terhi Louhekari ja Sanna Kumpumäki vetivät “Aktivointia Agilityesteillä” -treenit kahdelle eri koiraryhmälle. Ensimmäisessä ryhmässä olivat koirat, jotka eivät olleet aiemmin agilityesteillä käyneet. Toisessa ryhmässä oli aiemmin agilityesteisiin tutustuneita koirakoita, joiden kanssa otettiin pieniä radanpätkiä. Ryhmien käytössä olivat laadukkaat agilityesteet ja estevalikoimasta löytyi kaikki mitä kisoistakin voi eteen tulla.

Kaikkiaan päivän aikana treeneihin osallistui 1 snautseri, 1 bokseri, 1 mustaterrieri, 3 kultaista noutajaa, 1 suursnautseri, 2 dobermannia, 1 saksanpaimenkoira sekä kouluttajien omat australilanpaimenkoirat pääsivät myös hieman radalle =)

Ryhmien päätarkoituksena oli tarjota koirille ohjaajineen mukava suht vapaamuotoinen tuokio agilityesteillä ilman paineita. Jokainen ohjaaja sai halutessaan valita mitä esteitä koiransa kanssa teki tai sitten koulutuksesta vastanneet Terhi ja Sanna valitsivat kullekin koirakolle sopivaa harjoiteltavaa. Terhi ja Sanna ovat kumpikin harrastaneet pitkään agilitya ja kisanneet jonkin verran. Lisäksi Sanna on toiminut toisessa yhdistyksessä agilitykouluttajana, joten tietotaitoa heiltä löytyi yllin kyllin =)

Treenituokiot olivat onnistuneet ja hyvin hyvin suurella todennäköisyydellä jonkinasteinen jäsenistöllemme vapaa aktivoiva agilitytreenailu tulee jatkossa mukaan yhdistyksemme toimintaan =)

Lopuksi vielä kuvakooste päivän tunnelmista =)

kuvakooste(1)

Tunnelmia 16.6.2013 pidetyltä koirafrisbeen alkeiskurssilta

Kourallinen ihmisiä koirineen kokoontui järjestämällemme koirafrisbeen alkeiskurssille, jossa vetäjinä olivat Frisbeekoirat ry:stä Satu ja Sauli Soini. Kurssin aikana saimme kattavan tietopaketin kiekoista, kiekkojen heittämisestä – ei oo muuten kaikki kikkailut ihan helppoja -, lajin aloittamisesta, tempuista jne.

Ja niin hauskaa oli, että yhdistyksessämme alkaa koirafrisbee + temppuryhmän treenit heti juhannuksen jälkeen. Kaikki ollaan suht aloittelijita, mutta siitä se kujanjuoksu sitten lähtee ja olympialaisiin tähdätään =)

Ohessa vielä tunnelmapaloja kurssilta.

tunnelmia(1)