Kimppalenkit ja koiravaellukset

Kaikki mukaan leppoisille kimppalenkeille, joissa koirat oppivat vaivihkaa monenlaisia arkielämän asioita ja koiran kouluttaminen sujuu osittain aivan huomaamatta. Järjestämme epäsäännöllisen säännöllisesti kimppalenkkejä arkisin ja viikonloppuisin. Kimppalenkkien yksi tavoite on saada koirille valmiudet koiravaelluksilla maltilliseen olemiseen.

Mukaan tarvitset koiralle nameja sekä leveä panta tai valjaat ja hyvän taluttimen (mielellään ei flexiä) sekä itsellesi säänmukaiset ulkoiluvälineet unohtamatta kakkapusseja.

Jäsenistölle kimppalenkkien ja koiravaellusten kokoontumispaikoista ja ajoista ilmoitellaan  actiondogstreenit.nimenhuuto.com/

Kerhomme ulkopuoliset voivat tiedustella kimppalenkeistä soittamalla
040 75 64 198 / Minna tai sähköpostilla minna.forsell@gmail.com

IMG_0137(1)

Mikäli tarvitset koirasi kanssa harjoitusta esim. toisten koirien kohtaamiseen lenkkiolosuhteissa tai muuten haluat ulkoilla yhdessä muiden kanssa, niin kimppalenkit ovat juuri sitä varten. Kokoonnumme ennalta sovitussa paikassa ja juttelemme mitä mahdollisia toiveita lenkille lähtijöillä on ja sitten lähdetään lenkille.

Lenkin tarkoituksena ei ole liikunnallinen hiki, vaan keskittyä siihen, että koiran kanssa lenkkeily sujuisi ilman turhaa tunnekuohuntaa, vaikka lähellä olisi muita koiria. Kimppalenkit ovat oivallinen tilaisuus esim remmissä reuhaaville koirille tai pentukoirille opetella rauhoittumista ja rauhallista lenkkeilyä toisten koirien kanssa. Pentujen kanssa lenkkeilemään pääsevät asiallisesti käyttäytyvät aikuiset koirat. Koirat oppivat nopeasti lenkkeilemään kauniisti samojen koirien kanssa, joten siksi lenkille ovat satunnaiset kävijät ja muuten uudet koirakot erittäin tervetulleita.

Lenkin aikana tehdään yhdessä kaikenlaisia pieniä arkielämän malttiharjoituksia ja harjoitellaan esim. rappusten kulkemisia, laitureilla kävelemistä jne.
IMG_0127(1)Lenkin aikana saatamme pysähtyä ja “hengailla” siinä niin kauan, kun tarve kulloinkin vaatii = kaikki koirat rauhoittuvat vallitsevaan tilanteeseen. Kimppalenkin ohella voi hyvin harjoitella esim. BH-kokeen kaupunkiosuutta.

IMG_0143(1)