Kevään 2017 VEPEtoimintamme

20160403_vepe2017 kuivaharjoittelukausi alkaa maaliskuussa

Aluksi ruvetaan harjoittelemaan uusia vepeliikkeitä paperilla, keskustellen ja koirien kanssa.
VEPE:ssä on paljon asioita, joita koiralle voi opettaa kuivalla maalla, jolloin lyhyestä vesikaudesta saadaan vielä enemmän irti. Mutta kaikkein tärkein oppi kuivaharjoittelutreeneistä tulee ohjaajille. Sillä kuivaharjoitteluissa kerrataan yhdessä VEPE-sääntöjä, suunnitellaan vesikauden treenejä ja jaetaan oivaltamiamme niksejä ja hyväksi havaittuja oppeja. Erityisesti aloittelevat harrastajat hyötyvät kuivaharjoitteluista, jolloin laji tulee tutuksi jo ennen vesille siirtymistä. Tässä pätee hyvin vanha sanonta: “Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.”

Ohessa harjoitellaan myös koeliikkeiden suoritusohjeita, sekä koiranohjaajan, että kokeessa talkoilemassa olevan näkökulmasta.

Kuivaharjoitteluihin ovat kaikki tervetulleita, vakituisilta treenaajilta edellytämme liittymistä yhdistyksen jäseneksi.

Vesikausi alkaa soutu- ja moottorinkäyttöharjoituksilla sekä koeliikkeiden hiomisilla. Näissä siis pääpaino muistutella taas mieliin lajin hienouksia, ennenkuin aloitamme varsinaiset treenit koirien kanssa. Nämä treenit avaavat uudella tavalla lajin harrastamisen.

 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut vepe@actiondogs.fi

Alla vielä pari kuvaa kevään 2013 kuivaharjoittelutreeneistä:

IMG_3268 IMG_3376