Pennut suoraan mukaan toimintaan

Pennut ovat päteviä ja pieninä vielä ennakkoluulottomia uusia asioita ja tilanteita kohtaan. Lisäksi pennun oppimiskyky on aivan huikeaa. Siksipä onkin järkevää jo heti pennusta asti puuhastella ennakkoluulottomasti ja monipuolisesti pennun kanssa erilaisia asioita. Tosin aina pitää muistaa, ettei pentua tule henkisesti tai fyysisesti rasittaa liikaa. Pennun tulee saada olla myös pentu ja tehdä pennuille tärkeitä juttuja kuten esim. leikkiä koirakavereiden kanssa ja levätä silloin kun väsyttää.

Monipuoliset positiiviset kokemukset ympäristöstä ja eri lajeista antavat pennulle hyvän pohjan kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi ja mukavaksi kotikoiraksi tai harrastuskaveriksi.

Action Dogsilla ei ole pelkästään pennuille suunnattua koulutusta, vaan pennut otetaan joustavasti yksitellen mukaan aikuisten koirien treeniryhmiin. Näin pennut pienestä pitäen opettelevat asioita aikuisten koirien rinnalla. Suurena hyötynä on, että pentu pääsee juuri silloin koulutukseen, kun ohjaaja niin haluaa. Ei siis tarvitse odottaa, että kuukauden päästä alkaisi esim 5 kerran pentukurssi ja entäpä jos ei pääsekään kaikille kerroille mukaan. Ja mitä kurssin jälkeen?

IMG_3649Pennuille on omaa ohjelmaa, jota niiden kanssa tehdään harjoituksissa. Ja koska kentällä on pidemmälle edistyneitä koirakoita samaan aikaan, niin varsinkin aloitteleva koiraharrastaja saa monenlaista vinkkiä jo pelkästään seuraamalla mitä muut kentällä tekevät.

Pidempään koiriensa kanssa ryhmissä käyneet tietävät ryhmän rutiinit, joten uuden koirakon mukaan tulo sujuu yleensä aika jouheasti. Ohjaajiensa kanssa treenaavat aikuiset koirat rauhoittavat tilannetta ja toimivat pennuille esimerkkeinä ja toisaalta pennut aiheuttavat eläväisellä käytöksellään hyvää häiriötä konkareille.

Harjoitusten aikana koirat eivät leiki keskenään, vaan silloin keskitymme koira-ohjaaja -suhteen luomiseen ja vahvistamiseen. Mutta harjoitusten jälkeen saattaapi olla, että pennut pääsevät tutustumaan muihin eri-ikäisiin koiriin ja jopa leikkimään tai lenkille toisten pentujen tai ystävällisten aikuisten kanssa.

IMG_9480

Alla vielä joitain kuvia pentujen puuhasteluista treeneissämme:

IMG_9511Aktivointi- ja häiriötreeneissä kentällä on paljon kaikenlaista uutta ja jännää koettavaa pennuille. Pentujen kanssa opetellaan mm. hyviä käytöstapoja, arkitottelevaisuuden perusasioita, valmiuksia eri lajien koemuotoihin, hoitotoimenpiteitä jne. Lisäksi kentällä samaan aikaan on muita koiria suorittamassa ohjaajienasa kanssa omia tehtäviään.

IMG_9270VEPEtreeneissä pennuille voidaan luoda turvallisesti elämyksiä veden äärellä vaikkapa veneilyn merkeissä.

IMG_0612Koirafrisbeetreeneissä on paljon pikku temppuja ja valmiuksia, joita pennun kanssa voi turvallisesti lähteä harjoittelemaan. Hurjat hypyt ja täydestä vauhdista kiepsahdukset ovat sitten aikuisten hyväkuntoisten koirien juttuja.

IMG_9747Aktivoivissa agilitytreeneissäkin on monenlaisia juttuja, joita pentujen kanssa voi rauhakseltaan harjoitella.

Lisäksi pennut voivat osallistua kimppalenkeille ja maastotreeneihin pennun oman jaksamisen antamissa puitteissa.

Pennuille kannattaakin kysellä paikkoja suoraan ryhmiemme vetäjiltä.